Jun
22
19

Unelmatyö? Dream job?

Mikä oli sun unelma-ammatti kun olit nuori?

Mä halusin olla eläinlääkäri ja sitten National Geographicin valokuvaaja ja sitten valokuvaaja. Lukion aikana jossain vaiheessa järkeilin ja pohdin, että sairaanhoitajana on aina töitä, joten voin valokuvata siinä sivussa, semmoinen turvallinen valinta. Valmistuin ylioppilaaksi 90-luvun lopulla, joten lama oli vielä muistissa. Opiskelin sitten sairaanhoitajaksi ja aloin jossain vaiheessa kuvaamaan työkseni ‘siinä sivussa’ myös.
Olen aina tykännyt sairaanhoitajan työstäni, mutta se oli järkiratkaisu sen sijaan kuin se mitä sydän olisi halunnut tehdä. 

Mutta järkiratkaisu ei ole aina huono, se ettei ole huolta palkan saannista on valtavan iso bonus ja se tuo tiettyä vapautta valokuvaamiseen ja mahdollistaa omien projektien teon.

Valokuvaus on mun unelmatyö, mutta olen ikäänkuin ajautunut olemaan kahdessa ammatissa, sairaanhoitaja-valokuvaaja, joka tuntuu hyvältä ratkaisulta, järkevältä. Mutta myönnän, haaveilen olevani jossain vaiheessa pelkästään valokuvaaja, ihan jo vapaa-ajan takia ja sen, että voisin keskittyä siihen 100%. Toistaiseksi kuitenkin tämä kombo on hyvä ratkaisu mulle.
Ymmärrän täysin niitä jotka kertovat tehneensä X-vuotta jotain, joka ei täysin ollut ‘se’ juttu ja vaihtaneensa sitten lopulta siihen mitä oikeasti haluavat tehdä.


Onko sulla sun unelmien työ vai teetkö jotain muuta ja haaveilet toisesta?

What was your dream job when you were teenager? 

I wanted to become a vet first and then little bit later I wanted to be a photographer National Geographic magazine and then just to be a photographer. Then I thought that being a nurse would be solid reasonable thing to do, there would be always work and money coming and I could photograph on the side. So thought I like my work as a nurse, it never was my real calling or hearts choice. But it was a good safe choice. 

Is your job your hearts choice or your minds choice? 

PREVIOUS POST

Add Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TYPE AND HIT ENTER