Jun
04
19

Mikä ihmeen Hääpalaveri?

Mikä ihmeen Hääpalaveri?
Ajattelin vähän avata mitä mun hääpalaverien ‘taka-ajatuksena’ on :)

Mä tapaan erittäin mieluusti, jos vaan mahdollista, mun hääparit kasvotusten. Jos kasvotusten tapaaminen ei onnistu niin sitten puhelin/skypepalaverilla mennään.

Mitä sitten palaverin aikana käydään läpi ja miksi?

Tustuminen ja kahvittelu:
1. Tapaamisen tarkoitus on erityisesti tutustua (ja juoda kahvia/teetä).  Uskon siihen, että kun on tavattu niin ehkä yksi jännitys hääpäivästä on parillani ainakin vähän pienempi, kun ei tartteis niin jännittää sitä kuvausta ja kuvaajaa. Kuvaajana taas koen, että mun on tietyllä tapaa myös helpompi kuvata sitten juhlapäivänä, kun tiedän etukäteen jo vähän millainen pari on ja millaiset juhlat he ovat suunnitelleet, mistä he tykkää ja ovatko he esim. hassuttelevia vai vähän rauhallisempi pari. Samalla pari tietenkin tutustuu minuun ja saa käsityksen millainen mä oon. Kerron miten työskentelen; mitä tapahtuu ennen häitä, häiden aikana ja sen jälkeen. Kertaan myös kuvien toimittamiset yms yksityiskohdat uudelleen, vaikka ne on käyty läpi hääkuvausta sovittaessa, koska yleensä siitä on jo melko kauan aikaa kulunut ja ehkäpä jo unohtuneetkin jo, kun on miljoona asiaa mielessä häitä suunnitellessa.

Yksityiskohdat ja aikatalut:
2. Tietoa. Haluan saada edes sinnepäin suunnitelman hääpäivän kulusta, eli käydään läpi mm. päivän aikataulua, siirtymisiä, vihkikaavaa ja onko kirkossa ohjelmaa. Nämä saattaa olla monesti vielä hyvinkin auki, mutta käydään läpi suunnitelmaa sen verran kun silloin tiedetään ja jatketaan sähköpostilla/puhelimessa lähempänä juhlia, kun kaikki yksityiskohdat alkaa olla enempi paikoillaan. Jutellaan samalla läpi millaiset häät pari on suunnitellut, millainen mekko, kukat ja sulhasen puku, teemavärit ja ohjelmanumerot ja onko kaasoja/bestmanneja, jotka ehkä voisi autella mua juhlissa keräämään vieraita ryhmäkuviin.
Aina en edes mene kuvaamaan juhlaa, vaan kuvaan vain potretit ja vihkimisen, mutta musta on ihana kuulla millaiset juhlat on parille tulossa, joten kyselen näitä aina :)

Plan B:
3. Plan B-suunnittelu. Suunnitellaan yhdessä missä kuvataan hääpotretit ja pohditaan varalle Plan B-paikka jos sattuisi olemaan kova vesisade ja myrsky. Pieni sade ei yleensä haittaa, etenkään kuvaajaa, mutta monesti tukka ja meikki saattaa kärsiä jos kovasti sataa.

‘Say Cheese!’ tai ‘Muikku!’
4. ‘Harjoituskuvaus’. Lopuksi otetaan vähän kuvia, lyhyt setti n.15-30min, jotta pari saa tuntumaa millainen minä olen kuvaajana ja miten ohjaan paria ja vain tutummaksi sen, että on kameran edessä. Kuvattavana olo voi olla joillekin todella jännittävää, joten tulee kamera vähän tutuksi ja ehkä jännitystä saa vähän hälvennettyä. Samalla mä näen miten pari on kameran edessä ja miten ohjaaminen sujuu. Pari saa tästä harjoituskuvauksesta kuvat itselleen. Samalla voidaan katsella mahdollisia hääpotrettipaikkoja juhlapäivää varten valmiiksi jos ollaan niillä ‘hoodseilla’.  Harjoituskuvauksen ei ole tarkoitus olla joku virallinen hääkuvauksen kenraaliharjoitus vaan lähinnä tutustumista puolin ja toisin.

Ne extrajutut vielä:
5. Tämän tapaamisen lisäksi käyn tsekkaamassa itsekseni tai hääparin kanssa vielä erikseen juhlapaikkaa ja/tai hääpotrettipaikkoja ennen häitä ja mieluusti about samoihin aikoihin kun sitten kuvauksetkin on niin näen miten valo ‘käyttäytyy’ ko. paikassa.
Lisäksi käyn tsekkaamassa myös kirkon etukäteen, jos se ei ole tuttu mulle entuudestaan. 

Ja tietenkin olen sähköpostin/puhelimen päässä käytettävissä koko ‘prosessin’ ajan :).

hääkutsut_willowvisuals_flatlay

TAGS:

PREVIOUS POST
NEXT POST

Add Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TYPE AND HIT ENTER